Een melding over samenvoegconflicten voor mappen in Windows 10 waarschuwt gebruikers zodra zij dezelfde bestanden naar dezelfde map willen kopiëren. In dit dialoogvenster kunt u het samenvoegen annuleren of de bestaande bestanden volledig vervangen. Door deze pop-up te configureren, versnelt u bedrijfsworkflows en stemt u de UX af op uw organisatie.
In dit artikel leest u hoe u meldingen over samenvoegconflicten voor mappen inschakelt of verbergt, met belangrijke tips over het aanpassen van de instellingen om uw bestandsbeheer en uitrol te optimaliseren.
Samenvoegconflicten voor mappen in Windows 10 in- of uitschakelen
Zorg voordat u begint dat u alles bij de hand hebt om systeeminstellingen vlot aan te passen, te testen en uit te rollen.
- Windows 10-besturingssysteem (elke editie): Windows 10 Home, Pro en Education beschikken allemaal over de tools die u nodig hebt om de dialooginstellingen van Verkenner te beheren.
- Beheerdersrechten: met beheerdersrechten configureert u systeeminstellingen op laag niveau (zoals het Windows-register) voor alle gebruikers op een pc en zorgt u voor een consistente configuratie.
- Kennis van systeeminstellingen en configuratietools: met voldoende kennis kunnen power users op uw IT-afdeling mogelijke fouten opsporen, datarisico’s inschatten en toekomstige updates automatiseren.
Methode 1: in- of uitschakelen via de mapopties (GUI)
Hieronder leest u hoe u de bevestigingsmelding voor het vervangen van mappen in- of uitschakelt.
- Druk op Win + E om Verkenner te openen.
- Klik linksboven op het tabblad Bestand.
- Selecteer Map- en zoekopties wijzigen.
- Ga naar het tabblad Beeld.
- Scrol onder Geavanceerde instellingen omlaag naar Samenvoegconflicten voor mappen verbergen.
- Vink het vakje aan om het dialoogvenster voor samenvoegconflicten uit te schakelen.
- Vink het vakje uit om het dialoogvenster voor samenvoegconflicten in te schakelen.
- Klik op OK.
Methode 2: in- of uitschakelen via de Register-editor
Power users kunnen samenvoegconflicten voor mappen in Windows 10 via de Register-editor instellen voor het hele systeem.
⚠️Bij deze methode wijzigt u registerwaarden. Maak eerst een back-up met systeemherstel.
- Druk op Win + R, typ regedit en druk op Enter.
- Klik op Ja als Gebruikersaccountbeheer (UAC) daarom vraagt.
- Voer in de adresbalk van de Register-editor het volgende pad in:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
- Dubbelklik op HideMergeConflicts om de waarde te wijzigen.
- Typ 0 om de melding over samenvoegen in te schakelen.
- Typ 1 om samenvoegconflicten voor mappen te verbergen.
- Start de pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.
Aandachtspunten bij een uitrol binnen de organisatie
Dit zijn de belangrijkste stappen wanneer u de werking van samenvoegmeldingen systeembreed wijzigt.
Aanbevolen uitrolstrategie
Groepsbeleidsvoorkeuren in combinatie met PowerShell-scripts vormen de ideale methode om het openen, wijzigen en systeembreed uitrollen van registerinstellingen te automatiseren. Deze methoden zijn beproefd voor centraal infrastructuurbeheer, waardoor uw IT-supportmedewerkers volledige controle houden.
U kunt ook registeritems aanmaken met de Groepsbeleidsbeheerconsole (GPMC). Open daarvoor GPMC en ga naar Gebruikersconfiguratie > Voorkeuren > Windows-instellingen > Register om specifieke UI-meldingen aan of uit te zetten, zoals het dialoogvenster voor samenvoegconflicten voor mappen in Windows 10.
🛑| Vereenvoudig domeinbeheer met de centrale tool van Windows voor het uitrollen van beleid.
Lees het geactualiseerde overzicht van NinjaOne over de Groepsbeleidsbeheerconsole.
Zoek de balans tussen veiligheid en gebruiksgemak
Beoordeel de behoeften op uw werkvloer voordat u systeemwijzigingen doorvoert. Door uw werkprocessen te analyseren of consensus te zoeken, zorgt u ervoor dat medewerkers de beste verbeteringen in hun dagelijkse routine krijgen.
Zo kunnen waarschuwingen over samenvoegen cruciaal zijn op een afdeling waar data-integriteit vooropstaat, terwijl andere sectoren liever soepelere processen met minder pop-ups hebben. Er is geen pasklare oplossing. Stem schermmeldingen daarom af op de behoeften van uw organisatie.
Test in een gecontroleerde omgeving
Bereid vóór een grootschalige uitrol een testronde voor met een kleine groep gebruikers en controleer of de registerwijzigingen geen bestaand beleid verstoren of daarmee in conflict komen. Zorg tot slot voor een duidelijk plan om de wijzigingen terug te draaien als er onvoorziene problemen in uw infrastructuur ontstaan.
Veelgestelde vragen (FAQ)
V: Wat zijn samenvoegconflicten voor mappen?
A: Een samenvoegfout treedt op wanneer u een bestand of map wilt verplaatsen naar een map die al een kopie met dezelfde naam bevat. Deze conflicten blokkeren de verdere gegevensoverdracht, waardoor het verwijderproces stokt en mogelijke automatisering wordt verstoord.
V: Wat gebeurt er als u mappen met dezelfde naam samenvoegt?
A: Het dialoogvenster “Bestanden vervangen of overslaan” verschijnt zodra u twee gelijknamige bestanden of mappen op dezelfde bestemming plaatst. U kunt dan kiezen of u de bestaande bestanden vervangt door de nieuwe, het samenvoegconflict negeert of per bestand bepaalt wat er moet gebeuren.
Na uw keuze gaat het dialoogvenster voor de bestandsoverdracht verder met een voortgangsbalk, de overdrachtssnelheid en aanvullende informatie over het overdrachtsproces, die u ook kunt configureren.
V: Kunt u meldingen over het samenvoegen van mappen rechtstreeks uitschakelen in de Editor voor lokaal groepsbeleid (GPE)?
A: Nee, u kunt de melding over samenvoegconflicten voor mappen in Windows 10 niet via GPE configureren. Het waarschuwingsvenster is een vast onderdeel van de Windows-shell en de Editor voor lokaal groepsbeleid bevat geen groepsbeleidsobject (GPO) waarmee u het kunt onderdrukken.
Meldingen over samenvoegconflicten in Windows 10 instellen voor efficiënter bestandsbeheer
Weten hoe u meldingen over samenvoegconflicten voor mappen aan- of uitzet is op verschillende manieren handig voor uw netwerk. Laat u ze aanstaan dan helpt dat om gegevensverlies te voorkomen (en beperkt u de kosten van herstel), terwijl u zonder die meldingen sneller werkt bij repetitieve taken waarin ze overbodig zijn.
Door de UX te verfijnen, optimaliseert u de workflow van uw organisatie en verbetert u het gegevensbeheer, wat uw bedrijf tijd en geld bespaart. Bovendien kunt u met een robuust en flexibel systeem werkplekken afstemmen op de behoeften van iedere medewerker.